15. 5. 2024, 08:45 | Vir: STA

Jim zmanjkuje denarja? Družina Schumacherja prodaja njegove stvari

Profimedia

Prodali jih bodo za mastne denarce. 

Družina Michaela Schumacherja je s prodajo osmih ur nekdanjega voznika formule 1 na dražbi zaslužila več kot tri milijone švicarskih frankov (3,06 milijona evrov). Najvrednejši merilec časa je bila unikatna ura podjetja F.P. Journe, verjetno iz leta 2004, ki jo je podjetje naredilo le za dirkača. V torek zvečer jo je dražbena hiša Christie's v Ženevi prodala za 1,2 milijona švicarskih frankov.

Ura z rdečo številčnico je imela vrisanih tudi sedem simbolov za Schumacherjeve naslove svetovnega prvaka in posvetilo nekdanjega vodje ekipe pri Ferrariju Jeana Todta, ki je tekmovalcu uro podaril za božič.

Michael Schumacher

Michael Schumacher

Profimedia

Enega od rolexov so prodali za 250.000 frankov in uro znamke Audemars Piguet za 330.000 frankov. Še pet ur znamke F.P. Journe je prineslo 1,4 milijona "švicarjev". Pri vseh navedenih zneskih gre za neto izplačila, kupci pa bodo morali še enkrat seči v žep in dražiteljem plačati še 26 odstotkov provizije.

Na dražbi je bilo prodanih še več predmetov iz Schumacherjevega lastništva. Škatlica, v kateri je Schumacher spravljal pet ur znamke F.P. Journe, je lastnika denimo zamenjala za 15.000 frankov.

Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja pa še kar ostaja skrivnost. Tekmovalec se je hudo ponesrečil na smučanju leta 2013. Od takrat se ni več pojavil v javnosti, družina pa skrbno skriva podatke o njem. Znano pa je, da je bil med kariero strasten zbiratelj ur.