J. Z. | 1. 10. 2022, 09:51

Močna eksplozija prebudila prebivalce prestolnice: v tragični nesreči umrla ena oseba

Zajem zaslona/Dnevnik.hr/fotomontaža

Zagrebčane je zjutraj pokonci vrgel glasen pok, ki se je razlegal daleč naokoli. Gasilci so imeli polne roke dela, znane pa so že prve ugotovitve, kaj je povzročilo veliko katastrofo v enem od stanovanjskih blokov. 

Močna eksplozija je prebudila prebivalce soseske Trnsko v Zagrebu. Po doslej znanih podatkih je umrla ena oseba, medtem ko so gasilci uspeli rešiti drugo osebo, ki je bila težje poškodovana

Gasilce so ob 6.32 zjutraj številni prebivalci obvestiti, da je prišlo do močnega poka, nato pa je iz enega od stanovanj v blokovski četrti začel prihajati gost črn dim. Vzrok eksplozije uradno še ni znan, gasilci pa predvidevajo, da je eksplodirala plinska jeklenka v enem od stanovanj, poroča Dnevnik.hr

Zdravniki so na kraju nesreče pomagali še dvema osebama, ki sta zaradi dima težko dihali, medtem ko so jo ostali prebivalci bloka odnesli brez večjih težav, je pojasnila zagrebška policija. Požar so gasilci že uspeli lokalizirati. 

Zajem zaslona/Dnevnik.hr

"Močno je počilo. Ker nisem takoj videla dima, nisem vedela, ali sem budna ali sanjam. A nato so kmalu prišli gasilci in reševalci. Ne vemo, kaj se je zares zgodilo. Morda je vzrok v plinu ali pa bližnji transformatorski postaji. Videla pa sem, kako so eno osebo odpeljali z reševalnim vozilom," je za hrvaške medije pojasnila prebivalka omenjene soseske. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord