D. D. | 21. 7. 2023, 08:10

13-letnemu morilcu iz Beograda vprašanja postavili tudi starši žrtev (odgovori so šokirali)

Profimedia

Ena izmed mam ga je vprašala, kdaj je nazadnje jokal. Njegov odgovor je vse prisotne pustil brez besed. 

V Srbiji še vedno odmeva grozovit zločin, ki ga je zagrešil 13-letni Kosta K. Spomnimo, fant je 3. maja v beograjski osnovni šoli ubil devet vrstnikov in varnostnika ter hudo ranil štiri otroke in učiteljico zgodovine. Te dni so dečka končno zaslišali, njegovi odgovori pa so srbsko javnost šokirali.

V Srbiji še vedno močno odmeva zločin, ki ga je zgrešil 13-letnik.

V Srbiji še vedno močno odmeva zločin, ki ga je zgrešil 13-letnik.

Profimedia

Zaslišanje so prek videopovezave spremljali tudi starši umorjenih otrok, nekateri pa so se celo opogumili in mlademu morilcu zastavili nekaj vprašanj. Ena izmed mam ga je vprašala, kdaj je nazadnje jokal. Njegov odgovor je vse prisotne pustil brez besed, saj je hladno, brez čustev in empatije do žrtev in njihovih družin dejal: "Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje jokal," navaja Kurir.

Mati drugega otroka ga je vprašala, ali so njegovi prijatelji kdaj prišli k njemu domov, on pa je odgovoril, da so, vendar pa je odločno poudaril, da to niso bili njegovi pravi prijatelji.

Naredil seznam vseh, ki jih je želel likvidirati

Kosta, ki je v šoli pobil devet vrstnikov, naj bi pred grozljivim zločinom naredil seznam otrok. Na zaslišanju je potrdil, da so na seznamu zapisana imena vseh, ki jih je želel likvidirati. "Naredil sem seznam, potem sem obupal in se odločil, da bom pobil vse po vrsti. Ne vem, zakaj sem obupal, vem, da sem streljal, a nisem videl krvi in ​​nisem vedel, ali je kdo mrtev," je po poročanju Kurirja povedal morilec. Kdo vse so bile žrtve krutega dejanja, je dejansko izvedel šele na ponedeljkovem zaslišanju.

Naredil, je seznam vseh, ki jih je želel likvidirati.

Naredil, je seznam vseh, ki jih je želel likvidirati.

Profimedia/Nova.rs/fotomontaža

Na vprašanja o družini odgovarjal hladno

Kosti so na zaslišanju postavili več vprašanj glede njegove družine. Ko so ga vprašali glede očeta, je takoj odgovoril, da je bil dober in pameten. Ko so ga to vprašali o materi, pa se je zdelo, da se je fant rahlo zmedel, saj je potreboval nekaj časa, da je odgovoril, da je skrbna in pametna. Sicer naj bi bile po besedah trinajstletnika razmere v družini dobre, povedal pa je tudi, da s sestro nista bila skoraj nikoli kaznovana.

Ko so ga vprašali, ali se mu zdi, da je bil žrtev zlorabe, je povedal, da morda psihično, na vprašanje, zakaj tega ni nikomur prijavil, pa je hladno odgovoril: "Ker nisem hotel."

Presenetilo srečanje z mamo

Kot še navaja Kurir, naj Kosta ne bi spraševal po očetu, vsi prisotni pa so imeli občutek, da ga zanima samo njegova dobrobit. Še najbolj pa je presenetilo srečanje z mamo, ki je ni videl dva meseca. Ta ga je objela, a brez čustev, ni bilo solz ali kakršnekoli reakcije. Na kratko mu je dejala, naj odgovori na vsa vprašanja, on pa ji je odgovoril: "Si zdaj vesela?" Na kaj točno je mladi morilec s tem mislil, ni znano.

Hladnokrvnost morilca je vse prisotne pustila ravnodušne, prav tako njegovi odgovori na vprašanja tožilke, odvetnikov in tudi staršev pobitih vrstnikov. Na direktno vprašanje tožilca, zakaj je streljal, je morilec hladnokrvno odgovoril: "Naredil sem napako, bila je napaka."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord