D. D. | 6. 9. 2023, 09:52

Drama na morju: morski psi napadli katamaran, trije moški komaj preživeli (osupljive podrobnosti)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Nočna mora na morju? Dobesedno!

Ob avstralski severovzhodni obali v Koralnem morju se je odvijala prava drama. Tri moške na napihljivem katamaranu so v sredo v zgodnjih jutranjih urah potegnili iz morja, potem ko je njihovo plovilo potonilo zaradi "več napadov morskih psov".

Kot poroča CNN, naj bi šlo za dva ruska in enega francoskega državljana, starih od 28 do 63 let. Potovali so iz Vanuatuja v 2200 kilometrov oddaljeno severovzhodno mesto Cairns, je v izjavi dejal avstralski urad za pomorsko varnost (AMSA).

V Avstraliji so napadi morskih psov pogosti. (Fotografija je simbolična)

V Avstraliji so napadi morskih psov pogosti. (Fotografija je simbolična)

Profimedia

"Oba trupa plovila sta bila poškodovana po več napadih morskih psov," so sporočili iz AMSA in dodali, da so klic prejeli ob 1.30, nato pa so za pomoč prosili prevoznika vozil Dugong Ace, ki sicer pluje pod panamsko zastavo.

Po besedah vodje službe AMSA Joeja Zellerja je ob najdbi manjkal velik del trupa plovila. "Morski psi napadajo plovila iz več razlogov, vendar pa motivi teh morskih psov niso jasni," je dejal.

Pot, ki so si jo zadali trije nesrečniki, ponavadi traja približno od dva do tri tedne, odvisno od vremenskih razmer. Njihova je bila končana predčasno, a so kljub vsemu presrečni. Ker so, jasno, preživeli ... "Vsi trije so bili zelo veseli, da smo jih rešili, vsi so zdravi in v redu," je še dejal Zeller.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol