2. 7. 2022, 17:25

(VIDEO) Morski pes v priljubljenem letovišču raztrgal Avstrijko

Profimedia/fotomontaža

Šokantni dogodek so posneli mimoidoči in posnetek objavili na spletu. 

Pretresljiva zgodba prihaja iz območja znanega turističnega središča v Egiptu, kjer je plavalko napadel morski pes. Po napadu je po spletu je zaokrožil tudi posnetek dogodka. Na njem skušajo prestrašeni ljudje žrtvi pomagati z vrvjo.

Profimedia

Žrtev je poškodbam podlegla

Morski pes je v bližini priljubljenega egiptovskega letovišča Hurgada napadel 68-letno Avstrijko ter ji odgriznil roko in nogo. Ženski je sicer uspelo priplavati do obale, kjer so ji takoj nudili zdravniško pomoč, a je kasneje med prevozom v bolnišnico umrla v reševalnem vozilu. Oblasti so zaradi napada zaprle okoliške plaže.

Napad so v objektiv ujeli mimoidoči. Na posnetku, ki je zaokrožil po spletu, je videti prestrašene ljudi ki opazujejo dogajanje. Nekateri kričijo, drugi pa pripravljajo vrv, da bi z njo pomagali žrtvi iz vode. 

Za kakšnega morskega psa je šlo?

A to ni prvi tovrstni primer v tem priljubljenem letovišču. Mediji poročajo, da se je podoben incident zgodil že maja, ko je morski pes potapljaču odgriznil roko. Tudi on naj bi po napadu umrl. 

Za srbski medij Telegraf.rs se je oglasil tudi potapljač Radenko Čalić, ki je nastanjen v omenjenem letovišču. Čalić ocenjuje, da je šlo pri napadu na Avstrijko za tigrastega morskega psa ali atlantskega maka. 

Profimedia

K obali naj bi ga privabili ostanki hrane in drobovje rib

Srbski potapljač meni, da bi morski pes lahko priplaval tako blizu obale, ker tursti v morje vse prepogosto mečejo hrano. Privabilo pa bi ga lahko tudi drobovje, ki ga ribiči odvržejo v morje, potem ko očistijo ujete ribe.   

Čalić je potrdil tudi podatek, da so se oblasti namenile za nekaj dni zapreti okoliške plaže. Kot pravi, so ljudje prestrašeni in se bojijo iti v vodo. Po njegovih besedah pa je upadlo tudi zanimanje za vodne aktivnosti kot sta potapljanje in snorkljanje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.