A. B. | 1. 4. 2023, 19:47

Moški je več let trpinčil mladoletne osebe in jih spolno nadlegoval: policija je odločila, da je za vrnitev na svobodo preveč nevaren

Profimedia

Skozi leta je skozi vrsto zelo dobro pripravljenih aktivnosti na družbenih omrežjih najprej na videz nedolžno vstopil v stik z mladoletnimi osebami. A vse to se je hitro sprevrglo v grožnje in zmerjanje.

Županijsko državno odvetništvo v Zagrebu je po opravljeni preiskavi vložilo obtožnico zoper hrvaškega državljana, zaradi storitve več kaznivih dejanj spolne zlorabe in izkoriščanja otroka, več kaznivih dejanj proti osebno svobodo, več kaznivih dejanj v nasprotju s spolno svobodo, poroča N1 Hrvaška

Kot so sporočili, obtožnica obdolžencu očita, da med letoma 2014 in 2022 na ozemlju Republike Hrvaške storil navedena kazniva dejanja na škodo več polnoletnih in mladoletnih žensk.

Profimedia

Predlagali podaljšanje pripora 

Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je v obtožnici predlagalo podaljšanje pripora zoper obdolženca do konca kazenskega postopka zaradi ponovitvene nevarnosti kaznivega dejanja, piše Index.hr. 

Med žrtvami je bilo 31 mladoletnikov. 

Gre za osebo, ki je bila aretirana oktobra 2022 v veliki policijski akciji. Osumljen je bil posilstva, zvodništva otrok, groženj in prostitucije, to pa je le del od skupno 57 kaznivih dejanj, ki jih je zagrešil zoper 36 oškodovancev, od tega 31 mladoletnih.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol