30. 5. 2022, 15:57 | Vir: STA

Moški je zaradi kršenja pravil spravil v karanteno na tisoče ljudi

Slika je simbolična.

Profimedia

Oblasti so odredile 5000 njunim sosedom strogo izolacijo na domu, 250 pa so jih poslale v vladni center za karanteno. 

Moški v Pekingu je spravil v karanteno na tisoče svojih sosedov, ker ni upošteval pravil o osamitvi, kasneje pa je bil na testiranju pozitiven na covid-19, so sporočile oblasti v času, ko kitajska prestolnica odpravlja stroge omejitve za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Proti kršitelju so uvedli preiskavo.

Sprehajal po soseščini 

Kot so v nedeljo pojasnili kitajski uradniki, moški, ki sliši na priimek Sun, ni izpolnil danih navodil o osamitvi, potem ko je obiskal nakupovalno središče, ki velja za visoko tvegano. "V času domače izolacije je velikokrat šel ven in se sprehajal po soseščini," je povedal pristojni uradnik za javno varnost Pan Xuhong.

Profimedia

Sun in njegova žena sta bila kasneje pozitivna na covid-19, zaradi česar so oblasti odredile 5000 njunim sosedom strogo izolacijo na domu, 250 pa so jih poslale v vladni center za karanteno. 

Do tega prihaja v času, ko so v Pekingu po petih tednih ponovno začeli opuščati stroge omejitve javnega življenja, uvedene z namenom zajezitve največjega izbruha novega koronavirusa od začetka pandemije.

Nazaj v normalno življenje? 

V prestolnici se znova odpirajo muzeji, knjižnice, gledališča in telovadnice, čeprav z omejenim številom ljudi in samo v okrožjih, kjer že sedem dni zapored niso poročali o nobenem primeru covida-19.

"V družbi že dva dni ni bilo novih primerov," je v nedeljo povedal tiskovni predstavnik pekinške vlade Xu Hejian in dodal, da je stanje stabilno in se izboljšuje, vendar pa po njegovem še vedno obstaja tveganje za ponoven izbruh.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord