M. P. | 21. 4. 2022, 17:10

Je bil to MOTIV grozljivega umora, ki je pretresel Moskvo?

Profimedia

Trupla je našla najstarejša hči Anastazija, potem ko staršev in sestre nikakor ni mogla priklicati na telefon.

Ko je prišla domov, jo je tam čakal pretresljiv prizor. Mama, oče in sestra so ležali v mlaki krvi, vsi trije so imeli vidne strelne rane. Njihovo stanovanje v 14-nadstropju luksuznega moskovskega naselja je že kmalu preplavila policija.

Po Moskvi je kmalu završalo, da je umorjeni nihče drug kot Vladislav Avajev, nekdanji podpredsednik Gazprombank, tretje največje ruske banke, ki ima eno od ključnih vlog pri ruskem izvozu naravnega plina. Ob njem sta bili žrtvi tudi njegova 47-letna soproga Jelena in trinajstletna hči Marija. Glede na to, da so ob umorjenem ruskem milijonarju našli tudi pištolo, ki naj bi bila v njegovi lasti, ruske oblasti dogodek obravnavajo kot dvojni umor in samomor.

Trenutna domneva je, da je Avajev iz za zdaj še neznanega razloga s strelom v glavo umoril ženo in hčer, na koncu pa sodil še sebi. 

Moskovska stolpnica, v kateri se je zgodil umor.

Moskovska stolpnica, v kateri se je zgodil umor.

Profimedia

Družinska tragedija ali kaj drugega?

Zaenkrat preiskovalci pravijo, da so "odprti" glede samega motiva zločina. Glede na to, da naj bi bila po nekaterih informacija Jelena v petem mesecu nosečnosti, se pojavljajo različna namigovanja, piše britanski Daily Mail.

Ena od teorij je, da je bilo posredi moževo ljubosumje, potem ko je ugotovil, da je otrokov oče njegov osebni šofer. Poleg tega obstajajo trditve, da je bil zakonski par vpleten v sodni spor glede finančnih zadev. Soseda družine je preiskovalcem povedala, da je najprej slišala tri strele in žensko kričanje. Nato sta bila izstreljena še dva strela.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord