P.M. | 19. 11. 2022, 17:11

Most, ki ga je v naši bližini odplavilo neurje, postal prava atrakcija

Dnevnik.hr

Zaradi poplav in škode, ki so jo te povzročile, so vse tamkajšnje službe odšle na teren. Zgodilo se je nekaj nenavadnega.

Iz sosednje Hrvaške so v preteklih dneh prihajala poročila o obilnih padavinah. Na območju mesta Novi Vinodolski, ki leži tik ob jadranski obali, je prišlo do poplav, te so ustavile promet skozi mesto, posredovati so morali gasilci. O močnem dežju so poročali tudi iz Crikvenice in Krka.

Prizadeto območje Karlovca

Do neurja je prišlo tudi na območju Karlovca, kjer se je na reki Korani od obale ločil pontonski most. Gre za plavajoči most, ki je sestavljen iz plavajočih delov, povezanih med seboj in ki je s pomočjo plošč ali desk prirejen za promet ljudi in vozil. 

Skozi Karlovec tečejo kar štiri reke: Kolpa, Korana, Mrežnica in Dobra, zato je mesto znano kot "mesto na štirih rekah".

Dnevnik.hr

Da se je njihov znameniti pontonski most na reki Korani ločil od obale, so prvi zapisali na Facebooku Mesta Karlovec (Grad Karlovac). Ob tem so navedli : "Vse interventne službe so na terenu. Gasilci in Gorska reševalna služba skušajo zavarovati most, da bi preprečili nadaljnje lebdenje na vodi in poškodbe starega lesenega mostu."

Občane so prosili, da naj se zaradi lastne varnosti ne približujejo pontonskemu mostu, dokler gasilcem tega ne uspe vrniti v prvotno stanje. A že kmalu je dogodek pritegnil neverjetno zanimanje meščanov in prebivalcev okoliških krajev. Naslednji dan je prizorišče obiskalo na desetine ljudi, ki so most fotografirali in na obali razpravljali o tem, kako bi lahko rešili problem. Obilne padavine na Hrvaškem naj bi ponehale do konca vikenda.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol