9. 3. 2024, 14:27 | Vir: STA

Našli ukradeni kip Brucea Leeja: tat mu je odžagal noge, da bi prodal bron (FOTO)

Ko je še imel noge.

Profimedia

Po tem, ko smo poročali, da v Mostarju pogrešajo znameniti kip Brucea Leeja, so ga zdaj končno našli. Problem pa je, da je brez nog.

Policija je v petek našla znameniti kip hongkonškega mojstra borilnih veščin in igralca Brucea Leeja, ki je v nedeljo izginil iz mestnega parka v Mostarju, poročajo mediji v Bosni in Hercegovini. Bronasti kip je med krajo ostal brez nog, tatu pa je policija pridržala.

Policija je zaradi kraje kipa pridržala 46-letnega moškega iz Mostarja, so danes za medije v BiH potrdili na policijski upravi hercegovsko-neretvanskega kantona. Pojasnili so še, da je kip poškodovan.

Kot je mogoče videti na fotografiji, objavljeni na družbenem omrežju Instagram, kipu manjkajo noge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mostar Forever (@mostar.forever)

Policija je sicer že takoj po kraji sporočila, da je bil s podstavka, na katerem je stal, odstranjen s pilo. Ker bronastemu kipu zdaj manjka večji del nog, pa mediji v BiH menijo, da jih je tat odžagal, zato da bi prodal bron.

Kraja ene od največjih zanimivosti Mostarja je pretresla prebivalce mesta, v ponedeljek pa so na podstavku, s katerega je izginil kip, zagorele tudi sveče.

Bronasti kip legendarnega Brucea Leeja je v parku največjega hercegovskega mesta stal vse od leta 2005 in je predstavljal simbol povojne sprave. Ustvaril ga je zagrebški akademski kipar Ivan Fijolić, stal pa je na podstavku, na katerem piše Bruce Lee - Tvoj Mostar.

Spomenik najvplivnejšega mojstra borilnih veščin, ki je borilne veščine populariziral tudi v ZDA, je hitro postal ena od največjih znamenitosti mesta, o kateri so pisali tudi različni svetovni mediji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol