9. 6. 2023, 15:00 | Vir: STA

Na Hrvaškem vas čaka dodaten strošek (na katerega zagotovo niste računali)

Profimedia

Počitnice pri sosedih res niso najcenejše ...

Tujim turistom so v zadrski katedrali začeli zaračunavati vstopnino, ki znaša tri evre na osebo, je ta teden poročal lokalni portal O57.info. Vstop ni brezplačen niti v nekaterih drugih znamenitih katedralah na Hrvaškem z izjemo dubrovniške, vendar pa v njih veljajo enaka pravila tako za domače kot za tuje obiskovalce.

Tri evre vstopnine morajo vsi obiskovalci zadrske katedrale plačati tudi za dostop na zvonik, ki velja za eno od največjih turističnih zanimivosti v mestu. Lani je vstopnica za zvonik stala dva evra. Obiskovalci katedrale obenem morajo odšteti tudi pol evra, če želijo prižgati svečo.

Profimedia

V Dubrovniku, kjer stoji ena od najlepših hrvaških katedral, vstopnine ne zaračunavajo ne domačim ne tujim turistom. V Splitu vstop v katedralo stane pet evrov. Obenem ponujajo pet različnih paketov vstopnic, ki stanejo od devet do 15 evrov, najdražji paket pa vključuje tudi vstop v zvonik.

V šibeniški katedrali, ki je od leta 2000 na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine, morajo odrasli plačati pet evrov vstopnine. V zagrebško katedralo vstop zaradi prenove trenutno ni mogoč.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec