M. P. | 11. 4. 2022, 19:35

NEVERJETNO! Na korono pozitiven kar 85-krat, 16 mesecev preživel v karanteni

Profimedia

56-letni Turek Muzaffer Kayasan je zaradi vztrajne okužbe moral ostati v svojem stanovanju leto in pol, občasno je odšel le na preglede v bolnišnico.

Čeprav med izolacijo ni imel simptomov, je zaradi pozitivnega PCR testa zanj ves čas veljala karantena. A minuli petek je Muzaffer dočakal veselo novico, saj je bil na 86 testu končno negativen. 

Po navedbah zdravnikov gre za doslej najdaljšo okužbo s koronavirusom v Turčiji. Vzrok za tako dolgotrajno okužbo je njegov oslabljen imunski sistem zaradi levkemije, ki so jo nesrečnemu Muzafferju diagnosticirali pred štirimi leti.

Ko je novembra 2020 zbolel za koronavirusom, je njegovo telo vzdržalo prvi stik z virusom, testi pa so še kar naprej kazali, da je v njegovem telesu prisotna določena količina virusa. Cepljenje so mu zdravniki odsvetovali, saj je obstajala velika verjetnost, da njegovo telo zaradi levkemije ne bi tvorilo zadostno količino protiteles.

Kot je Muzaffer povedal za lokalne medije, se zdaj znova počuti živega. Na dobri poti naj bi bil tudi v procesu zdravljenja levkemije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord