5. 4. 2022, 18:00 | Vir: STA

Najbogatejši zemljan vstopil v svet družbenih omrežij

Profimedia

Kritik storitev je postal član upravnega odbora. Kakšne spremembe nas čakajo?

Ustanovitelj Tesle Elon Musk bo po odkupu 9,2-odstotnega deleža Twitterja postal član njegovega upravnega odbora, je tvitnil glavni izvršni direktor družbenega omrežja Parag Agrawal. Musk je v ponedeljek razkril, da je kupil 73,5 milijona Twitterjevih delnic. Glede na njihovo petkovo zaključno vrednost je za nakup odštel 2,9 milijarde dolarjev.

"Z navdušenjem sporočam, da bomo Elona Muska imenovali v naš upravni odbor. Skozi pogovore v zadnjih tednih je postalo jasno, da bo odboru prinesel veliko korist," je tvitnil prvi mož Twitterja in med drugim dodal, da je Musk reden kritik njihovih storitev, kar podjetje v tem trenutku potrebuje.

Musk pa je tvitnil, da se veseli sodelovanja s Twitterjevim odborom in upa, da bodo to družabno omrežje v prihodnjih mesecih znatno izboljšali. 

Musk je Twitter kritiziral zaradi pristopa do svobode govora in marca sprožil anketo o tem, njegovi sledilci pa so ga podprli. Musk ima na Twitterju kar 80 milijonov sledilcev, po ponedeljkovi novici, da je postal lastnik 9,2-odstotnega deleža, pa so delnice poskočile za več kot 25 odstotkov.

Musku je uspelo tudi priti na sam vrh lestvice milijarderjev, ki jo pripravlja revija Forbes. Prehitel je ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa, ki je kot najbogatejši zemljan na vrhu lestvice preživel zadnja štiri leta. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord