R.S. | 14. 7. 2022, 16:48

Najbolj plodna ženska na svetu si je po 44 otrocih dala prerezati jajcevode

Twitter/denimphd

Zdravniki so ji svetovali, da naj še naprej rojeva, sicer bo njeno zdravje ogroženo. Do 40. leta je tako rodila kar 44 otrok. 

Mariem Nabatanzi, 43-letnica iz Ugande, je petkrat rodila četverčke in trojčke ter štirikrat dvojčke. Le enkrat je rodila zgolj enega otroka. S tem je dobila uradni naziv najbolj plodne ženske na svetu, saj je rodila kar 44 otrok

44 otrok je rodila do svojega štiridesetega leta starosti. V rodni deželi 43-letnico kličejo kar Mama Uganda.

Diagnosticirali so ji nenormalno velike jajčnike 

Mariem se je pri dvanajstih letih poročila, pri trinajstih letih pa je že rodila prvega otroka. Potem pa so začeli prihajati dvojčki, trojčki in četverčki.

Zdelo se ji je, da nekaj ni v redu. Kasneje so ji diagnosticirali nenormalno velike jajčnike, ki so krivi za njeno hiperovulacijo, in ji povedali, da kontracepcijska sredstva pri njej ne bi delovala.

Svetovali so ji, da naj še naprej rojeva, sicer bo njeno zdravje ogroženo.

Šest otrok ji je umrlo 

Od 44 otrok jih je šest umrlo. "Božja milost je, da mi je dal toliko otrok," pravi Mariem.

Leta 2016 jo je zapustil mož in s sabo odnesel vse prihranke. Njej je pustil vseh njunih 38 otrok, Miriem pa se je odločila, da si da prerezati jajcevode in s tem prepreči še kakšno morebitno nosečnost.

Z otroki živi v skromni hiši sredi nasadov kave, poprime pa za vsako delo, da lahko nahrani vsa lačna usta in jim omogoči šolanje. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord