STA/P.M. | 14. 3. 2023, 21:31

Grozljivka v gozdu: najstnici priznali, da sta do smrti zabodli sovrstnico

Profimedia

Potem ko se ni vrnila domov z obiska pri prijateljici, je policija po obsežni akciji našla truplo dvanajstletnice.

Dve nemški dekleti, stari 12 in 13 let, sta priznali, da sta v mestu Freudenberg na zahodu Nemčije do smrti zabodli 12-letno dekle, je sporočila nemška policija. "Otrok je umrl zaradi številnih ran z nožem in posledične izgube krvi," je sporočil tožilec iz mesta Koblenz Mario Mannweiler. Dodal je, da so se dekleta poznala, in da morilskega orožja še niso našli.

Je šlo za maščevanje?

"To je seveda zelo nenavadno in šokantno dejanje, celo za nas," je še dejal Mannweiler, medtem ko je ministrski predsednik zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija Hendrik Wüst dejal, da je zaradi umora osupel. "Nepredstavljivo in skoraj neznosno je, da bi bili otroci sposobni takšnih dejanj," je dejal.

Na Twitterju je zaokrožila zamegljena fotografija umorjene deklice Luiz. Nemški portal Fokus je poročal, da naj bi dekleta svojo sovrstnico ubile iz maščevanja, kot navajajo, naj bi se med dekleti vnel prepir zaradi preteklega "posmehovanja žrtve eni od storilk"

Postavlja se vprašanje, ali je bila Luiz umorjena v izbruhu jeze ali sta jo dekleti zvabili v zasedo. Številne vbodne rane, ki jih je oddelek za sodno medicino Univerze v Mainzu odkril na njenem telesu, kažejo, da je šlo za veliko količino sovraštva do nje. 

Stekla je velika iskalna akcija.

Stekla je velika iskalna akcija.

Profimedia

Premladi, da bi kazensko odgovarjali

Vodja oddelka za umore pri koblenški policiji Florian Locker je potrdil, da sta dekleti umor priznali. Trenutno nad njima bdi urad za mladino. Več podrobnosti o zadevi niso želeli podati zaradi starosti osumljenk, ki sta premladi, da bi za dejanje lahko kazensko odgovarjali. Kazenska odgovornost se v Nemčiji namreč začne pri 14 letih.

Profimedia

Žrtev so nazadnje videli živo v soboto okoli 17.30, ko se je po obisku prijateljice vračala domov. Ker tja ni prišla, so oblasti sprožile obsežno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo več deset policistov, helikopter, droni in sledilni psi. Njeno truplo so nato našli v nedeljo na gozdnatem območju nedaleč od njenega doma.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol