N.Z. | 11. 3. 2024, 16:14

Najstnika prekolesarila cel Novi Sad, da bi vrnila izgubljeno denarnico - niti slutila nista, da sta fanta rešila

profimedia

Najstnika sta se zadihana pojavila na njihovih vratih, saj sta prikolesarila z enega konca Novega Sada na drugega.

Mladostnika sta s kolesom prečkala cel Novi Sad, da bi našla lastnika izgubljene denarnice. Njun podvig je presenetil in ganil številne someščane, pohval pa so kar deževale.

23-letni fant je namreč izgubil denarnico. Kot je srbskim medijem nato zaupala njegova mama Dušica, problem ni bil toliko v tem, da bi v denarnici bilo veliko denarja, temveč v tem, da so bili v njej vsi fantovi dokumenti, ki jih je nujno potreboval, saj se je prav takrat odpravljal na potovanje.

Ko so že izgubili vsako upanje, da bi denarnico našli, sta na vratih njihove hiše pozvonila zasopla najstnika in v rokah držala prav to, kar so zaman iskali. Fantovo izgubljeno denarnico.

"Moj sin je že izgubil ključe, zdaj pa denarnico. Bil je na zmenku in verjetno jo je izgubil tarkat. Ni imel veliko denarja, okoli 700 dinarjev, so pa bili v njej vsi njegovi dokumenti. Midva pa zvečer odhajava v Barcelono, tako da naju je grabila kar huda panika. Ravno ko smo že razmišljali, da bi dali izdelati nove dokumente, je pozvonilo na vratih. Odprla sem in zagledala dva fanta, Nenada in Nikolo, ki sta stara okoli 15 in 18 let," je hitela pripovedovati Dušica.

Fanta sta bila močno zadihana, ker sta se pripeljali z enega konca Novega Sada na drugega, Dušica pa se ob pripovedovanju sosledja vseh teh zgod ni mogla prenehati smehljati. Potem se je spomnila, da bi bilo primerno, da bi nagradila fanta za njuno čudovito gesto, je še poročal srbski Telegraf.

"Fantoma sem izročila 1000 dinarjev. To je bilo prvo, česar sem se spomnila. Potem pa sem sama pri sebi ugotavljala, da je to morda premalo. Takrat se je na vratih pojavil še mlajši sin, ki jima je dal svojih 500 dinarjev iz žepnine, saj je tudi on že kot deček našel kakšno denarnico, tako da se spominja tistega obdobja," je smeje pripovedovala Dušica.

Fantoma je sicer želela postreči s pecivom in sokovi, a sta to zavrnila. Želela pa sta povedati, kako sta denarnico sploh našla.

"Denarnico sta našla na ulici okrog enih zjutraj. To sta malo sramežljivo povedala, kot bi pričakovala, da ju bo kdo vprašal, kaj sta tako pozno ponoči počela na ulici. Z njima je bila tudi ženska, ki je denarnico fotografirala in jima zatrdila, da bo o najdeni denarnici objavila sporočilo na družbenih omrežjih. Nenadov oče je nato pomagal tako, da se je spomnil naslov poiskati na osebni izkaznici. In tako sta naju našla. Tako čudovita fanta sta, kot iz otroških romanov," se je še spominjala Dušica, ki sicer dela na pedopsihiatriji in nikakor ni uspela skriti, kako ponosna je na oba fanta, čeprav ju sploh ne pozna.

"Ni mi všeč, da se nenehno govori o neki nekulturi mladih. Mislim, da je zelo pomembno govoriti tudi o tem, kako dobri so naši otroci. To mora biti ključna misel," je še povedala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol