R. K. | 12. 7. 2023, 23:26

VIDEO: Navdihujoča zgodba mlade mamice, ki nima rok, a kljub temu sama previja svojega otroka (vse počne z nogami)

Profimedia/fotomontaža

Dejana Bačko se je rodila drugačna od drugih, a ji to pri skrbi za štirimesečno hčerko ne predstavlja prevelikih težav.

Mnoge uporabnike spleta je navdušil videoposnetek mlade srbske mamice Dejane Bačko, ki utrinke iz življenja s svojo nekajmesečno dojenčico deli na družbenih omrežjih in pri tem iz dneva v dan dokazuje, da je v življenju mogoče premagati še tako težke ovire. Bačkova se je namreč rodila brez rok, zato vse počne z nogami. To vključuje tudi skrb za dojenčico, za katero brez večjih težav poskrbi tako dobro, kot bi to storila vsaka druga mama. V enem od posnetkov na TikToku je pokazala, kako poteka njun postopek hranjenja.

Uspešna športnica in slikarka

28-letnica s svojo življenjsko zgodbo že dlje časa navdihuje srbsko in svetovno javnost. Kljub temu, da je brez rok, je uspešna slikarka in športnica. Trenira taekwondo, osvojila je tudi več športnih odličij. Med drugim je ponosna lastnica zlate medalje z evropskega prvenstva.

Dekle s krili, kot jo imenujejo, so leta 2019 v domači Srbiji med drugim izglasovali tudi za 'damo leta', piše na spletni strani slovenske založbe UNSU, ki z Bačkovo sodeluje. Pred kratkim pa je postala tudi mamica dojenčice Lare, ki se jima je z možem Markom Nežićem rodila pred štirimi meseci.

@marko_dejana

❤️❤️

♬ France Accordion Swing - MIZUSATO Masaki

Večino stvari počne brez večjih težav

Kot je dejala v enem od intervjujev, vse počne z levim stopalom. Uporablja ga na način, kot drugi ljudje uporabljajo desno roko. Brez težav na primer s stopali pomije posodo ali si umije zobe. Z njihovo pomočjo uporablja računalnik in celo piše na list papirja.

Ko so jo vprašali, ali je kaj, česar ne more početi, je dejala, da si ne more sama z gumico speti las ali zapeti kavbojk. Na začetku je imela težave tudi z dvigovanjem hčerke, zdaj pa ji to več ne predstavlja ovir, je razkrila za tuje medije. Na posnetkih, ki jih je delila na TikToku med drugim vidimo tudi, kako dojenčico dvigne posteljice in kako jo preoblači.