A. B. | 30. 4. 2022, 07:31

Ne pozabite! Le še toliko časa imate, da izkoristite turistične bone

Profimedia

Poletna turistična sezona je pred vrati, a bo po dveh letih epidemije bo ta zelo drugačna. Večino ukrepov smo namreč opustili, boni, ki smo jih dobili od države, pa počasi potečejo. 

Epidemija covida-19 je v zadnjih dveh letih hudo prizadela gospodarstvo, predvsem turizem. 

Kot pomoč je vlada leta 2020 sprejela paket ukrepov, med katerimi je vsak polnoletni državljan prejel turistični bon v vrednosti 200 evrov (nepolnoletni 100 evrov). Te bone je mogoče unovčiti le pri ponudnikih turističnih namestitev.

Lani pa je vsak polnoletni državljan dobil tudi bon za 100 evrov (t. i. BON21), ki ga je mogoče unovčiti tudi v restavracijah in barih, knjigarnah, muzejih, na koncertih, ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov, ob ogledu razstav ter obisku zabaviščnih parkov in smučarskih centrov.

Če turističnega bona in lanskega bona (BON21) še niste unovčili, imate čas za to le še dva meseca, do 30. junija letos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I FEEL SLOVENIA #ifeelsLOVEnia (@travel_feelslovenia)

Na Finančni upravi so za N1 povedali, da je bila do včeraj unovčenih okoli 76 odstotkov sredstev, ki so bila namenjena za turistične bone iz leta 2020. Vlada je v ta namen predvidela nekaj manj kot 357 milijonov evrov, do sedaj pa je bilo porabljenih dobrih 271 milijonov evrov.

Ker so se epidemiološke razmere izboljšale, vse dejavnosti pa lahko normalno obratujejo, ni pričakovati, da bi vlada veljavnost teh bonov še podaljšala. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ