N. V. | 30. 7. 2023, 14:13

Neverjetno, kaj si nekateri dovolijo: postavili so napis "privat" in brezplačno kampirali tik ob morju (VIDEO)

YouTube/Morski TV/posnetek zaslona

Kljub temu, da je kampiranje "na črno" na Hrvaškem prepovedano, si je skupina turistov privoščila dopust v neokrnjeni naravi na majhnem in večini nepoznanem otoku.

Na majhnem otoku Artina pri Vrgadi v občini Pakoštane ni ničesar. Kljub temu, da je kampiranje "na črno" na Hrvaškem prepovedano, si je skupina turistov privoščila dopust v tej neokrnjeni naravi na majhnem in večini nepoznanem otoku.

V gozdičku so postavili šotore in v dopustu uživali brezplačno. Svoj kamp so celo obdali z vrvjo in nanjo obesili napis "privat".

Skupino je posnel bralec portala Morski.hr, ki Artino zaradi lepih kotičkov za kopanje redno obiskuje s čolnom. Kot je povedal za omenjeni portal, turiste na črno tam videva prav vsako leto.

Novinarji so zato tudi župana občine Pakoštani vprašali, kako je to mogoče. A jim je odvrnil, da se mu o tem ni niti sanjalo. Obljubil je, da bo poslej bolj pozoren in na otok poslal tudi policijo in redarje.

Kampiranje na Hrvaškem

Na Hrvaškem brezplačno kampiranje ni dovoljeno. Za kampiranje na območjih, ki niso uradni kampi, je potrebno pridobiti dovoljenje in plačati takso. Kampiranje na nedovoljenih mestih lahko prinese globe.

Če načrtujete kampiranje na Hrvaškem, se vedno prepričajte, da izberete uradno kampirno območje in upoštevate lokalne predpise ter plačate ustrezne takse. To bo zagotovilo, da bo vaše kampiranje varno in v skladu z zakonodajo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol