R.S. | 25. 7. 2022, 14:39

Nekdanji svetovni prvak udeležen v helikopterski nesreči, nato so ga pojedli medvedi

Fotomontaža/Twitter/RevTrumPTV1/Profimedia

Ostanke helikopterja so našli dan po nesreči, trupla nesrečne trojice pa so našli kasneje, saj so jih z mesta nesreče odvlekli medvedi, ki so jih v večjem delu tudi pojedli. 

Igor Malinovsky je bil nekdanji petkratni svetovni mladinski prvak v biatlonu, ki se je v prostem času rad ukvarjal s pilotiranjem helikopterjev. Nedavno ga je doletela grozljiva usoda. 

S helikopterjem se je skupaj s parom odpravil na avanturo okoli Kamčatke, helikopter pa je kasneje strmoglavil. Nato so jih pojedli medvedi, od fizičnih ostankov pa so ostale le kosti. Trojica potnikov je sicer življenje izgubila že ob samem strmoglavljenju.

Najprej ni bila znana identiteta dvojice sopotnikov Malinovskega. Preiskava je kasneje potrdila, da sta bila sopotnika ruskega biatlonca Zoja Kajgodorova in Sergej Kolesnjak. 

Ostanke helikopterja so našli dan po nesreči, trupla nesrečne trojice pa so našli kasneje, saj so jih z mesta nesreče odvlekli medvedi, ki so jih v večjem delu tudi pojedli. 

Zaradi letenja končal športno pot

25-letnik je leta 2021 končal športno kariero, saj se je popolnoma želel posvetiti pilotiranju, ki je bil njegov sanjski poklic.

Helikopter, ki ga je na usodni dan pilotiral Igor je pripadal podjetju Vzlyot, katerega lastnik je bil njegov oče. Igor je dobil pilotsko dovoljenje za vožnjo helikopterja pred komaj nekaj meseci. 

Kaj je botrovalo nesreči?

Strmoglavljenje je povzročilo slabo vreme, zaradi katerega je pilot najprej izgubil komunikacijo s preostalim svetom, nato pa tudi nadzor nad helikopterjem, ki se je zrušil. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord