R.S. | 31. 7. 2023, 12:17

"Morate biti previdni. Poglejte, kaj delajo Hrvati ... " (Zaskrbljeni Nemci svarijo svoje državljane)

Profimedia

Stanje pri naših južnih sosedih ni ravno navdušujoče. 

Rezervacija nastanitve pri južnih sosedih nikoli ni bila tako težka. Težav ne povzročajo zgolj visoke cene, temveč tudi številne lažne spletne strani. Nemške državljane, ki nameravajo preživeti poletje na Hrvaškem, je policija opozorila, naj bodo previdni, prek katerih spletnih strani rezervirajo apartmaje, saj so bili prijavljeni številni primeri goljufij, poroča Fenix Magazin. "Morate biti previdni. Poglejte, kaj delajo Hrvati," opozarja policija. 

Obstajajo namreč številne lažne spletne strani, ki ponujajo namestitev na jadranski obali. Policisti so kot primer navedli dve družini iz Allgäua, ki sta rezervirali "odličen apartma po razumni ceni". Izkazalo se je, da gre za prevaro. Ena od družin je denar za apartma plačala prek lažne spletne strani, ki je bila "videti kot spletna stran uglednega ponudnika storitev", poroča Dnevnik.hr. 

Profimedia

Prvi stik z "najemodajalcem" sta vzpostavili prek oglasa na internetu. Stanovanje so oddajali prek sporočil in elektronske pošte. Družini sta morali takoj plačati polovico najemnine, zato je ena družina plačala precejšen znesek. Na srečo je druga družina pravočasno prepoznala lažno ponudbo in zahtevane najemnine ni plačala vnaprej. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol