uredništvo/STA | 4. 3. 2024, 21:41 | Vir: STA

Drama v Nemčiji: 65-letna ženska naj bi v bolnišnici zajela 15 talcev, na delu posebne enote policije (VIDEO)

X/Mario Nawfal/posnetek zaslona

Zaradi dogajanja so v okolici bolnišnice zaprte ceste, železniški promet pa je omejen.

V bolnišnici v mestu Aachen na zahodu Nemčije se je danes v eno od sob zaprla 65-letna ženska, ki je po navedbah nekaterih medijev zajela 15 talcev. Nemška policija je že pred tem potrdila možnost grožnje in sprožila obsežno operacijo, na kraju dogodka so tudi gasilci, poročajo nemški mediji.

Ni znano, ali je oborožena

Kot je nocoj sporočila policija, je ženska v bolnišnico vstopila popoldne, kmalu zatem pa so v sobi, kamor se je zaprla, opazili dim. Več podrobnosti za zdaj niso sporočili.

Policija je na kraj poslala posebne enote, iz več prostorov v bolnišnici pa so evakuirali ljudi. Za zdaj ni znano, ali je ženska oborožena, uradno pa niso potrdili niti navedb o zajetju talcev. Policija zaenkrat tudi ni posredovala podatkov o morebitnih poškodovanih.

Ljudi pozivajo, naj se izogibajo območju

Tiskovna predstavnica policije v Aachnu je potrdila, da je v bolnišnici "sumljiva oseba" in da je na kraju dogodka "velik kontingent" policistov.

Policija je na družbenem omrežju X še sporočila, da so v okolici bolnišnice zaprte ceste, železniški promet pa je omejen. "Izogibajte se območju, kolikor je mogoče," je še svetovala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol