K. Ž. | 28. 10. 2023, 18:38

14-letnik na družbenih omrežjih objavil sliko z nožem ter nato odšel na morilski pohod (umrl sedemletni otrok)

Fotografija je simbolična

Profimedia

V napadu je bila prav tako ranjena 63-letna medicinska sestra.

V Nemčiji ponovno odmeva novica o grozovitem napadu, v katerem je življenje izgubil komaj sedemletni otrok. Krvavi dogodek se je pripetil v otroško-mladinski psihiatrični ustanovi v Regensburgu na Bavarskem. V napadu je bila poškodovana tudi 63-letna medicinska sestra.

Po poročanju nemškega časnika Bild, je najstnik na jutro zločina na družbenem mediju objavil svojo fotografijo. Na fotografiji se nahaja v toaletnih prostorih klinike, v roki pa drži nož. Prav tako na fotografiji mladenič nosi črne rokavice ter ima čez obraz poveznjeno kapo. Spodaj naj bi v nemščini pisalo "maščevanje".

Preiskovalci niso izključili ekstremističnega ozadja, policija pa je v petek sporočila, da je bavarski osrednji Urad za boj proti ekstremizmu in terorizmu prevzel preiskavo. Zaradi neprištevnosti je mladostnik trenutno nastanjen na psihiatrični kliniki.

Načrtoval še hujši napad

Policija je na mladeniča postala pozorna že na začetku leta. Med drugim naj bi v določenih klepetalnicah "intenzivno načrtoval hujša nasilna dejanja", vendar takrat še ni bil kazensko odgovoren.

Določeni bavarski mediji so medtem poročali, da je najstnik prav tako načrtoval napad na šolo v Zgornjem Pfalškem. Mladostnik je v klepetalnicah namreč grozil, da bo razstrelil svojo šolo. Policija je takrat opravila hišno preiskavo ter takratnemu 13-letniku in njegovemu prijatelju zasegla razstrelivo ter airsoft orožje.

Napad so zaustavili zaposleni

Po podatkih policije je bil sedemletnik v napadu sprva v kritičnem stanju. Hudo poškodovana je bila tudi 63-letnica, v petek pa je policija sporočila, da je njeno stanje že boljše. Napad je preprečil zaposleni na kliniki, ki sicer ni utrpel hujših poškodb.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol