Uredništvo | 18. 1. 2024, 20:34

Saj ni res, pa je: policija odkrila, kaj je poštar več let kopičil pri sebi doma

Profimedia

V poštnem podjetju so na moškega postali pozorni, ko so v začetku leta prejeli anonimno prijavo.

Presenečeni policisti so pri nemškem poštarju iz kraja Papenburg v Spodnji Saški našli goro pisem, ki jih uslužbenec Deutche Post v zadnjih letih ni dostavil na zahtevane naslove.

Nanj so v poštnem podjetju postali pozorni po tem, ko so 2. januarja letos prejeli anonimno prijavo, v kateri je avtor dejal, da na tisoče pisem v zadnjih štirih letih ni nikoli priromalo na naslove prejemnikov

Profimedia

Okrivil preobremenjenost v službi

V podjetju so o prijavi takoj obvestili policijo, ta pa je odkrila, da je zdaj že nekdanji uslužbenec pošte na svojem domu kopičil kar 30.000 pisem. Ugotovili so, da je moški pisma med junijem 2022 aprilom 2023 shranjeval v svojem stanovanju, avtu in celo v svoji svoji omarici v dostavni bazi.

Za svoje početje je nekdanji poštar okrivil preobremenjenost v službi, zaradi katere naj bi začel uživati alkohol, pa tudi osebne težave. Po odkritju so iz nemškega poštnega podjetja sporočili, da so se z njim dogovorili za sporazumno odpoved.

Profimedia

Pregledujejo goro pošiljk

V poštnem podjetju bodo najdene pošiljke poskusili dostaviti prejemnikom, preiskavo pa je sprožila tudi policija. Tiskovni predstavnik policije v Emslandu je dejal, da "obstaja gora pošte, ki jo je treba pregledati".

Pri Deutche Post tako zdaj skrbno pregledujejo nedostavljene pošiljke, ki jih bodo nato odposlali prejemnikom. Če to ne bo mogoče, bodo po besedah tiskovne predstavnice pošte pošiljke s pisnim pojasnilom vrnili pošiljateljem, piše Teller Report