23. 4. 2022, 16:50 | Vir: STA

Nenapovedana stavka letališkega osebja - ČIMPREJ preverite svoje lete!

Profimedia

Zaposleni zahtevajo višje plače in boljše delovne pogoje.

Nenapovedana stavka letališkega osebja nizozemskega prevoznika KLM je povzročila pravi kaos na letališču Schiphol v Amsterdamu. Odpovedani so številni leti, prihaja tudi do zamud. Letališče je zaradi gneče na terminalu pozvalo potnike, da zaradi varnostnih razlogov ne prihajajo na letališče. Približno 150 članov letališkega osebja letalskega prevoznika KLM, ki skrbi za prtljago potnikov, je nenapovedano stavko začelo prvi dan spomladanskih počitnic na Nizozemskem.

Vodstvo KLM je navedlo, da se zaveda preobremenjenosti in pomanjkanja zaposlenih, ter zagotovilo, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da najdejo primerno rešitev. Osebje naj bi sicer stavko prekinilo okoli poldneva. Zaradi stavke so na vstopnih okencih in varnostnih kontrolah letališča Schiphol dolge vrste potnikov. Tisti, ki so jim lete odpovedali, so medtem obstali v gnečah na vstopnih okencih železniške postaje, saj so se mnogi odločili na izbrane destinacije namesto z letalom odpotovati z vlakom.

Policija je popoldne zaprla tudi izvoze na avtocesti, ki vodijo do letališča, saj se vrste vijejo že zunaj letališke zgradbe.

Letališko osebje KLM je zadolženo za približno polovico vse prtljage, ki gre skozi Schiphol, tretje najprometnejše letališče v Evropi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord