Uredništvo | 11. 10. 2023, 11:12

Njegova vina obožujejo številni Slovenci: umrl eden najbolj znanih vinogradnikov pri nas

Profimedia

Njegovi najbližji so javnost s težkim srcem obvestili o smrti znanega poslovneža.

Umrl je Jožef Steyer iz Vinogradništva Steyer vina. Novico o njegovi smrti so na družbenih omrežjih sporočili iz družbe Steyer vina. 

"Z globoko žalostjo v srcu sporočamo, da nas je nepričakovano zapustil naš dragi mož, oče in dedek. Pogreb bo v četrtek, 12. 10 ob 16. uri na pokopališču v Apačah. Neizmerno te bomo pogrešali. Dragi Pepi, počivaj v miru," so zapisali. 

Uspešno nadaljevanje dediščine

Steyerjev oče je skupaj s svojo ženo Marijo že leta 1934 postavil temelje domačije in kovaške delavnice, ki je danes ponosno mesto, kjer se rojevajo odlična vina. Njegova predanost kovaški obrti se odraža še danes v značilnem dimniku te domačije.

Njegov sin Jožef Steyer, ki se je rodil leta 1943, je nadaljeval s kmetijsko dediščino družine, usmeril pa se je v poljedelstvo in živinorejo. Denar, ki ga je zaslužil s trdim delom v avstrijskih vinogradih in kleteh, je pametno vložil v razvoj domače posesti.

Tretja generacija, ki jo zdaj vodi Danilo Steyer, se je popolnoma posvetila razvoju vinogradniško-vinarskega poslovanja. S pogumom, strastjo in ljubeznijo do vinogradov ter trte je začel uresničevati svoje sanje. S sajenjem novih trt, postavljanjem moderne kleti in s strastno predstavitvijo svojih vin na trgu je utrdil ugled družinske blagovne znamke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord