R. K. | 30. 9. 2022, 12:02

VIDEO: Med neurjem tvegala svoje življenje, da ga je rešila

Nel Pavletic/posnetek zalsona/FB/Ivan Stipić

Po spletu je zaokrožil posnetek, ob katerem človeka kar zmrazi. Moškemu, ki je ostal ujet pod kombijem, je Rečanka rešila življenje.

V močnem neurju, ki je v sredo pustošilo po hrvaški Reki, je ceste preplavil hudournik. zdaj se je v medijih pojavil posnetek, na katerem je videti moškega, ki je v trenutku največje nevarnosti ostal ujet pod kombijem, ter zelo pogumno žensko, ki je moškega pomagala rešiti. Neurje je terjalo tudi smrtno žrtev, saj so v bližini kraja, kjer se je zgodil omenjeni primer, našli še enega moškega, ki je ostal ujet pod vozilom, a mu niso več mogli pomagati.

Med požrtvovalnimi posamezniki, ki so med sredinim neurjem nesebično pomagali soljudem v stiski, je bila tudi zdravstvena delavka Vedra Gurdon, ki jo na posnetku vidimo, kako vleče in skuša rešiti moškega, ki je ostal ujet pod kombijem. Kot je pojasnila za hrvaške medije, je pred tem s sinom skozi okno svojega stanovanja opazovala, ali bo dež ponehal, saj je morala peljati psa na sprehod. "V nekem trenutku sem zaslišala jok moškega, ki je kričal, da se bo njegov oče utopil in da ga bo hudournik odnesel," so njene besede povzeli pri 24ur.com.

Ljudje so bili v bližini, a ni nihče priskočil na pomoč

Pograbila je dežni plašč in se odpravila na ulico, kjer je tudi njo takoj zajel hudournik. "Noga se mi je zataknila na ustavljenem vozilu," je povedala in nadaljevala, da je imel nesrečnik noge za volanom, glavo pa pod vodo. Skupaj z njegovim sinom sta moškemu dvignila glavo nad gladino. Kasneje jim ga je uspelo izvleči in ga prenesti čez avto, ki je ostal na cesti, kjer so počakali na prihod reševalcev. Ti so jih nato potegnili na varno. "Naredili so verigo, da ne bi hudournik koga od nas odnesel," poročajo pri omenjenem mediju.

Po besedah pogumne Rečanke je bilo v neposredni bližini še približno 15 avtomobilov, v njih so bile prižgane luči, a ni nihče izstopil in priskočil na pomoč. Tudi na oknih je bilo po njenih besedah veliko ljudi, a je na pomoč priskočil le 70-letni sosed. To jo je šokiralo, saj so v soseski tudi mladi, so besede Gurdonove povezeli pri 24ur.com.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord