8. 4. 2022, 12:15

VELIKA AKCIJA: Zasegli 5,6 tone kokaina na ribiški ladji, prijeti Črnogorci in Brazilci

Printskrin Youtube

Dva državljana Črne gore so skupaj s še petimi Brazilci prijeli potem, ko so ribiško ladjo, s katero so omenjeni pridno tihotapili, po filmsko zajeli na odprtem morju. 

Direktor policije Zelenortskih otokov Rikardo Gonkalves je za medije povedal, da so na območju pristaniškega mesta Praia našli 5668 kilogramov kokaina, operacija, ki se je odvijala na odprtem morju, pa naj bi potekala že od 1. aprila. Akcijo je izvedla tamkajšnja policija s pomočjo Centralnega oddelka za raziskovanje trgovine z narkotiki.

»Dobro smo sodelovali tudi z zvezno brazilsko policijo, Administracijo za boj proti drogam, ameriško mornarico in Nacionalno agencijo za kriminal Velike Britanije,« je dodal Gonkalves.

Ladja ameriške mornarice, ki služi pod zastavo afriških ameriških oboroženih sil (Africa), je od srede zjutraj zasidrana prav v vodah pred mestom Praia.

Črnogoski mediji še poročajo, da direktor Gonkalves ni odgovarjal na vprašanja novinarjev, zato o operaciji nimajo več informacij o tem, pod katero zastavo je plula ribiška ladja, še vedno pa niso znana niti imena aretiranih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.