R. K. | 19. 9. 2022, 18:47

Ste že videli te neverjetne rekorderje? Spoznajte 19-letnico z najdaljšimi nogami

Facebook/China Plus Culture

Kdo ima najdaljše brke, kdo si lahko poliže lastno obrv in od kod izhaja najbolj poraščena družina?

Pred kratkim je izšla nova različica slavne Guinessove knjige rekordov za leto 2023, ki ponovno vključuje tudi bizarne rekorderje. Čeprav se nekateri rekordi morda zdijo nesmiselni in se ob njih sprašujemo tudi, zakaj bi kdo to storil, so med njimi tudi takšni, ki so se v znameniti knjigi znašli zaradi svojih nenavadnih telesnih značilnosti

Indijec se je vpisal z nadaljšimi brki 

Indijec Ram Singh Chauhan si brkov ni ostrigel 39 let - pušča si jih že od leta 1982. Dolgi so skoraj štiri metre in 30 centimetrov. Chauhan se je v knjigo rekordov prebil leta 2010, ko so mu brke tudi uradno izmerili na snemanju italijanske televizijske oddaje Lo Show dei Record (Oddaja rekordov). 

Človek z najdaljšim jezikom si lahko poliže obrv

Nick Stoeberl iz Montereya v ameriški Kaliforniji velja za človeka z najdaljšim jezikom na svetu. Zaradi te svoje lastnosti si je prislužil tudi vzdevek 'The Lick.' Njegov jezik meri kar 10,1 centimetra. Rekord so uradno izmerili že leta 2012, do danes pa ga ni uspelo preseči še nikomur. Stoeberl se je leta 2011 pojavil v oddaji Amerika ima talent, kjer se je predstavil kot slikar z jezikom. 

Najbolj poraščena družina

V knjigo rekordov so se vpisali tudi člani mehiške družine Gomez, ki so se rodili z redkim stanjem, ki se imenuje prirojena generalizirana hipertrihoza. Za to stanje je značilno rast nenormalne količine dlak po celem telesu. V družini je 19 članov, ki pripadajo petim generacijam. Vsi pa trpijo za isto redko boleznijo.

To bolezen je imelo več izvajalcev, ki so v 19. stoletju nastopali v cirkuških predstavah, med njimi tudi slavna bradata ženska Julia Pastrana. Tudi dva člana družine Gomez nastopata v cirkusu.

Dekle z najdaljšimi nogami na svetu

19-letna Maci Currin iz Teksasa v ZDA se je v Guinessovo knjigo vpisala zaradi rekordno dolgih nog, ko je imela komaj 17 let. Noge mlade rekorderke merijo kar 135,2 centimetra. Visoka je dva metra in 8 centimetrov. Z vpisom v knjigo je premagala prejšnjo rekorderko, rusinjo Ekaterino Lisino, ki ima noge, dolge 132,8 centimetrov. 

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec