29. 9. 2022, 16:01

Neverjetno! Novinarko iz zagate rešil kondom

Twitter/MisterJville

O neurju so morali poročati številni novinarji, floridska novinarka televizijske postaje NBC2 pa je pritegnila pozornost z nenavadnim mikrofonom ...

Orkan četrte kategorije Ian je v sredo zvečer po srednjeevropskem času udaril ob jugozahodno obalo Floride nedaleč od mesta Fort Myers s hitrostjo vetra 240 kilometrov na uro in prinesel s seboj poplavni val, ki je zalil območja med Fort Myersom in Naplesom tudi več kot deset kilometrov daleč od obale, poroča STA. 

Iznajdljiva novinarka

O neurju so morali poročati številni novinarji, floridska novinarka televizijske postaje NBC2 pa je pritegnila pozornost z mikrofonom, na katerega je bil nataknjen kondom. Kyla Galer se je na komentarje že odzvala: "Je, kar mislite, da je. Kondom. Z njim smo zaščitili opremo. Mikrofoni se pač ne smejo zmočiti. Piha veter, pada dež, zato naredimo, kar pač moramo. In to je, da na mikrofon nataknemo kondom."

Stanje na Floridi je zaskrbljujoče. Orkanski veter je odnašal strehe, drevesa, prometne znake in električne daljnovode. Takoj ob udarcu orkana na kopno je brez elektrike na Floridi ostalo milijon ljudi, nekaj ur kasneje pa že dva milijona. Največji problem za prebivalce Floride je voda, ki je številna mesta spremenila v jezera. Zalite so ulice in podzemne garaže, prav tako tudi drage hiše ob obali, poroča STA. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.