Uredništvo | 29. 8. 2023, 11:03

Kje so imeli pamet? Močna nevihta ujela turiste na napihljivih blazinah (VIDEO)

YouTube/posnetek zaslona

Ujel jih je močan jugo, jih premetaval, ko se želeli vrniti na kopno, poti nazaj ni bilo. 

Neprevidni Madžari so se na napihljivi blazini odpravili na otoček San Marino pri Novem Vinodolskem. Kot kaže, pa se niso ozirali na vremensko napoved, ki ni obetala nič dobrega. Ujel jih je močan jugo, jih premetaval, zato so obupani klicali na pomoč. Ko so se želeli vrniti na kopno, poti nazaj ni bilo. Morda bi lahko ostali na otočku, počakali, da se razmere umirijo, vendar je gospa morala vzeti zdravila, poroča Jutarnji list.

"S plaže so nas poklicali na pomoč. Madžari so se vrnili proti celini, a ni bilo možnosti. Morje jih je metalo na vse strani," je povedal Luka Obradović, eden izmed članov ekipe Pristaniške uprave Novi Vinodolski, ki je reševala ujete turiste. 

Do četrtka še možni močnejši nalivi

V ponedeljek je tudi na Hrvaškem neurje povzročalo številne težave. Na območju Poreča in Umaga je močan veter podiral drevesa in stebre električne napeljave. Zalilo je tudi več stanovanj in poslovnih prostorov. Slabo vreme pa, glede na napovedi vremenoslovcev, našo sosedo čaka vse do četrtka. 

"Do četrtka lahko še pričakujemo močnejše nalive, ponekod bo grmelo, možni so tudi nevihtni vetrovi, toča, hudourniške poplave, na morju se lahko pojavijo vodne trombe," je povedala meteorologinja iz hrvaškega meteorološkega zavoda Tanja Renko. Konec tedna bo sončno in bolj stabilno vreme, še napovedujejo vremenoslovci. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol