T. R. K. | 17. 5. 2024, 11:18

Vsi so mislili, da je mrtev, nato pa ... Našli so ga po dolgih 26 letih! (Ne boste verjeli, kako)

Slika je simbolična.

Profimedia

Našli so osebo, ki je bila 26 let pogrešana. 

Alžirca, ki so ga pogrešali neverjetnih 26 let, so našli v sosedovi hiši, le nekaj minut hoje stran od kraja, kjer je v obdobju ugrabitve živel, je ta teden sporočilo alžirsko ministrvo za pravosodje. Moški, imenovan Omar B., je izginil pri 19 letih med alžirsko državljansko vojno leta 1998, njegova družina pa je domnevala, da je bil ugrabljen ali ubit. 

Zdaj so 45-letnega Omarja našli le približno 200 metrov stran v mestu Djelfa. Iz posnetka je razvidno, da je bil, ko so ga odkrili, vidno zmeden. Preiskovalce naj bi opozorila družina žrtve, potem ko je brat osumljenca v objavi na družbenih omrežjih namignil, da je njegov sorodnik vpleten v ugrabitev, saj sta se prepirala zaradi dediščine.

Moškega našli pod loputo na tleh

Državna policija je nato ponovno odprla preiskavo in preiskala dom osumljenega moškega. Pri njem so našli loputo, skrito pod senom na tleh. Ko so loputo dvignili, so našli Omarja, so povedali tožilci. 

Omarja so odpeljali v zdravstveni center na zdravljenje, tako fizično kot psihološko, medtem ko bodo neimenovanemu osumljencu začeli soditi za "gnusen zločin", so sporočili iz urada državnega tožilca. Trenutno je njegov obtoženi ugrabitelj, 61-letni moški, ki je živel sam, po navedbah generalnega tožilstva v Djelfi, priprt.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu