R.S. | 13. 10. 2022, 07:30

Nov dan, nova drama: "Leto ima 365 dni in kraljeva družina je za kronanje izbrala ravno tistega, ko praznuje Archie?"

Profimedia

Mnogi menijo, da izbrani datum ni naključje. Za zdaj še ni znano, ali se bosta Meghan in Harry kronanja sploh udeležila. 

Kronanje kralja Karla III. bo potekalo 6. maja prihodnje leto v londonski Westminstrski opatiji v skladu z že več kot 900-letno tradicijo. Sprva so predvidevali, da bo kralj Karel III. za kronanje izbral 2. junij, saj je na isti dan leta 1953 potekalo kronanje njegove matere Elizabete. 

Kronanje na vnukov rojstni dan

Dogodek bo potekal prej, kot so sprva načrtovali. Prišlo je tudi do spremembe scenarija poteka slovesnosti. Okronan bo ravno na 4. rojstni dan vnuka Archija, sina princa Harryja in Meghan Markle.

Mnogi menijo, da izbrani datum ni naključje. "Leto ima 365 dni in kraljeva družina je za kronanje izbrala ravno dan, ko ima Archie rojstni dan?" se glasi eden izmed komentarjev na družbenih omrežjih. Za zdaj še ni znano, ali se bosta Meghan in Harry kronanja udeležila. 

Izbrani datum ima poseben pomen za dinastijo. 6. maja 1910 je prestol namreč zasedel Jurij V., ki je ustanovil eno najslavnejših kraljevih hiš. Nasledil je svojega očeta, kralja Edvarda VII., ki je tistega dne umrl po nizu srčnih napadov.