R.S. | 10. 5. 2023, 07:32

Nočna mora na avtocesti: voznik tovornjaka drvel v napačno smer

Facebook/Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Policisti še vedno iščejo voznika, ki bi lahko povzročil pravo tragedijo. 

Pri Brezničkem Humu na Hrvaškem so okoli poldneva opazili voznika tovornjaka, ki je vozil v napačno smer. Nekaj pred 13. uro so policisti potrdili, da gre za tovorno vozilo romunske registracije. Še vedno ni znano, kako je vozniku uspelo zapeljati v napačno smer.

Do nesreče ni prišlo

Voznik je pozneje obrnil in začel voziti v pravo smer. Do nesreče ni prišlo, policija pa še vedno išče voznika, ki bi lahko povzročil tragedijo.

Vožnja po nepravilni strani avtoceste se zaradi velikih hitrosti velikokrat konča s hudimi posledicami. Večinoma gre za hude napake voznikov. Ti preprosto ne upoštevajo prometne signalizacije in zapeljejo na avtocesto v napačno smer, opozarja Dars. Najbolj značilna reakcija voznikov, ki se srečajo s tem, da pred seboj zagledajo nasproti vozeče vozilo, je, da stopijo na zavoro. Toda voznik, ki se mu zgodi to, naj se čim prej s prehitevalnega pasu umakne na odstavnega. 

Preventivni nasveti voznikom, ki vozijo v nasprotno smer

Če voznik ugotovi, da se po avtocesti pelje v napačno smer, naj vozilo takoj ustavi (po možnosti zunaj vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev). Obvesti naj policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Drugi vozniki

Če so vozniki obveščeni, da jim po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo še posebno previdno. Vozijo naj po desnem smernem vozišču in naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol