14. 4. 2022, 06:50 | Vir: STA

Nove podrobnosti strelskega napada v New Yorku: se je napadalec zares oglasil kar sam?

Profimedia

Newyorška policija je po intenzivnem iskanju aretirala moškega, ki je izvedel strelski napad na podzemni železnici v Brooklynu.
 

Newyorška policija je po aretaciji osumljenca za strelski napad na podzemni železnici priznala, da jih je 62-letni Frank James po telefonu poklical sam in jim povedal, da se nahaja v restavraciji za hitro prehrano v East Villageu. Prijeli so ga dve ulici stran od restavracije.

Nekaj kritikov si je že privoščilo policiste, ker ga kljub poplavi varnostnih kamer v mestu ni izsledila in se je James predal sam. Policijska komisarka Keechant Sewell je dejala, da osumljenec ni mogel zbežati nikamor in sklepa, da je zato poklical policijo. 

Motiv za napad, v katerem je osumljenec ustrelil deset ljudi, vendar ni nikogar ubil, ostaja neznan. Prav tako ni jasno, zakaj se je James 30 ur po napadu odločil za predajo. 

Samo v New Yorku in New Jerseyju je bil doslej v letih od 1990 do 2007 aretiran 12-krat, vendar ni bil nikoli obsojen za kaznivo dejanje.

Zvezni tožilec naj bi Jamesa obtožil terorizma. Za zdaj kaže, da gre za duševno moteno osebo, ki je izvedla največji napad na podzemni železnici v New Yorku v sodobni zgodovini.

Po napadu je pustil za seboj številne sledi, med drugim pištolo, ključe najetega avtomobila, kreditno kartico, dimne bombe in naboje. Policija je na podlagi pištole, ki jo je zakonito kupil v Ohiu, in drugih sledi ugotovila njegovo identiteto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.