26. 4. 2022, 18:03 | Vir: STA

Novi napadi Rusov, umrlo več civilistov

Slika je simbolična.

Profimedia

Ukrajinci so bili znova žrtve napadov, napadli so tudi jeklarno. 

V ruskih zračnih napadih je bilo na jugu in vzhodu Ukrajine ubitih najmanj devet civilistov, več oseb pa je bilo ranjenih. Napadi prihajajo v luči okrepljene ruske strategije napadov na ukrajinsko infrastrukturo, ki je bila samo v zadnjih 24 urah deležna skoraj 1300 zračnih napadov.

V bombnem napadu v Harkovu na vzhodu Ukrajine so umrle tri osebe, sedem pa je bilo ranjenih, je na družbenem omrežju Telegram zapisal regionalni guverner Oleg Sinegubov in hkrati pozval prebivalce, naj bodo zelo previdni in ostanejo v zakloniščih, če je le možno.

Zatekli v klet, nato se je stavba porušila

Tri trupla so potegnili iz ruševin stavbe v mestu Popasna. Žrtve naj bi se pred ruskimi raketami zatekle v klet, a je bila stavba v napadu porušena, je dejal guverner Luganska Sergej Hajdaj.

Hkrati sta bili še dve osebi ubiti v ukrajinski regiji Doneck, šest je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Pavlo Kirilenko. Dodal je, da so ruske sile v mestu Avdijivka zadele bolnišnico, šolo in stanovanjske zgradbe. Tudi v Zaporožju je bila ubita ena oseba, ko so ruski izstrelki zadeli podjetje v južnem delu mestu.

Ujetih več kot 100.000 prebivalcev? 

Obilice napadov je bila deležna tudi jeklarna Azovstal v ukrajinskem mestu Mariupolj, ki so jo ruske sile po navedbah ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform v zadnjih 24 urah napadle kar 35-krat.

Napadi prihajajo po ponedeljkovi napovedi prekinitve ognja s strani Rusije za evakuacijo civilistov iz jeklarne. Ukrajinske oblasti sicer trdijo, da je v jeklarni ujetih približno 500 borcev azovskega bataljona in 1000 civilistov, v mestu pa naj bi bilo ujetih še več kot 100.000 prebivalcev.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ