R.S. | 18. 8. 2022, 16:07 | Vir: STA

Novi požari na Hrvaškem, gašenje otežuje močan veter

Twitter/HrvatskaHvz

"Na pomoč sta bila poklicana dva air tractorja. V tem trenutku pri gašenju sodeluje približno 20 gasilcev," je povedal poveljnik gasilcev Istrske županije Dino Kozlevac. 

Na Hrvaškem se gasilci spopadajo s požaroma v kraju Bokordići v Istri in na območju Rudin v Splitsko-dalmatinski županiji. Pri gašenju sodelujejo kopenske in zračne sile, je sporočila Hrvaška gasilska zveza.

Požar na območju Rudin je na več mestih izbruhnil ob železniški progi. Poleg lokalnih gasilcev so bili na požarišče napoteni štirje kanaderji, en helikopter in splitska gasilska brigada.

Na območju naselja Bokordići v Istri prav tako gori rastlinje. Na terenu so gasilske enote iz Rovinja in Pulja ter prostovoljni gasilci.

"Gašenje otežuje močan veter, na pomoč sta bila poklicana dva air tractorja. V tem trenutku pri gašenju sodeluje približno 20 gasilcev in ni nevarnosti za objekte," je povedal poveljnik gasilcev Istrske županije Dino Kozlevac. Dodal je, da je požar, ki je izbruhnil na območju kraja Juršići, lokaliziran.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord