R. K. | 23. 1. 2023, 10:19

Novo zračno plovilo vas bo nasmejalo do solz: številni uporabniki prepričani, da spominja na del človeškega telesa

Facebook/Future Space World/Profimedia/fotomontaža

Eno največjih zračnih plovil na svetu je pozornost javnosti pritegnilo predvsem zaradi svoje nenavadne oblike. Komentarji, ki jih je fotografija plovila požela na družbenih omrežjih, pa so najbrž koga spravili celo v zadrego.

Zračne ladje so bile zelo popularne pred približno 80 leti, a so jih zaradi mnogih hudih nesreč kmalu prenehali množično uporabljati. Zdaj pa se ta ogromna zračna plovila, kot kaže, vračajo. Pri sodobnih tovrstnih napravah pa je bolje poskrbljeno tudi za varnost.

Enega izmed današnjih modelov izdeluje britansko podjetje Hybrid Air Vehicles (HAV), fotografija njihovega modela Airlander 10 pa je zaradi nenavadne oblike iz perspektive nekoga, ki pred plovilom stoji na tleh, na Facebooku sprožila tudi precej humornih komentarjev.

Hibridno-električna zračna ladja Airlander 10 naj bi bila v roku nekaj let pripravljena prevažati do 100 potnikov naenkrat. Ponudba bo najverjetneje različna. Od možnosti luksuznih potovanj do zračnih prevozov med posameznimi mesti za več potnikov.

Na Facebooku najbolj pritegnila nenavadna oblika

Najvišja hitrost plovila je nekaj manj kot 140 kilometrov na uro, zaradi česar je od običajnih letal občutno počasnejši. Zračna ladja Airlander 10 deluje na helij, prvič pa so popolnoma sestavljeno plovilo pred kratkim prestavili v enem izmed hangarjev blizu Londona.

Profimedia

A pozornost med uporabniki Facebooka plovilo ni vzbudilo zaradi svoje velikosti, niti zaradi kakšne druge tehnične lastnosti, temveč predvsem zaradi svoje nenavadne oblike, ki je mnoge spomnila na ogromno zadnjico.

Pod eno izmed objav o novem plovilu se je tako zvrstilo na tisoče komentarjev, ki bolj ali manj eksplicitno poudarjajo nenavadno podobnost plovila z omenjenim delom človeškega telesa. Več komentatorjev je plovilo na primer primerjalo s pripadnicami klana resničnostnih zvezdnic iz družine Kardashian.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol