D. D. | 6. 7. 2023, 14:51

Obisk zabaviščnega parka se je spremenil v nočno moro: obiskovalci več ur viseli z glavo navzdol (VIDEO)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Zabavna vožnja se je za obiskovalce spremenila v pravo grozo.

Osem obiskovalcev zabaviščnega parka v Wisconsinu si bo svoj obisk zapomnilo za vse življenje. Zaradi tehnične napake so namreč vagoni na tamkajšnjem vlakcu smrti obstali, na zaključek vožnje pa so morali počakati obrnjeni z glavo navzdol, poročajo tuji mediji. 

Ena od ujetih oseb potrebovala bolnišnično oskrbo

"Med vožnjo je prišlo do mehanske okvare, ko se je vagon zagozdil v pokončnem položaju," je za CNN povedal stotnik gasilcev Brennan Cook in dodal, da je bil vlakec nedavno pregledan iz strani inšpekcije. Za pregledovanje načrtov zabaviščnih parkov in inšpekcijske preglede v Wisconsinu je namreč zadolženo državno ministrstvo. Gasilci so za reševanje obiskovalcev potrebovali skoraj tri ure in pol, pomagal jim je tudi nek mimoidoči, za katerega se je kasneje izkazalo, da je pravzaprav tudi sam poklicni gasilec s specializiranim usposabljanjem za reševanje z vrvjo.

"Naš oddelek še nikoli ni doživel situacije, kot smo jo imeli v nedeljo,"  je povedala gasilka Erica Kostichka in dodala, da so vsi pazili, da so bili obiskovalci med reševanjem varni.

Zabaviščni parki so zelo priljubljeni, a koliko so dejansko varni? (Fotografija je simbolična)

Zabaviščni parki so zelo priljubljeni, a koliko so dejansko varni? (Fotografija je simbolična)

Profimedia

Reševalci nujne medicinske pomoči so oskrbeli devet bolnikov, eno osebo so z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Aspirus Rhinelander. Obiskovalce je pomagalo reševati deset gasilskih vozil, devet reševalnih vozil in 50 ljudi iz treh okrožij, navaja CNN.

Do nesrečnega dogodka je prišlo dva dni po poročanju medijev o tem, da je eden od obiskovalcev zabaviščnega parka Carowinds v Severni Karolini opazil razpoko v jeklenem nosilnem stebru na vrhu tobogana. Proga je bila nemudoma zaprta zaradi inšpekcijskega pregleda in popravila, še poroča tuji medij.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol