R. K. | 20. 4. 2022, 21:53

Oblasti preiskale nesrečo med snemanjem Baldwinovega filma. TO je epilog

Profimedia/fotomontaža

Kako visoka kazen je doletela odgovorne za tragični dogodek, v katerem je umrla ukrajinska filmska ustvarjalka? 


Oblasti Nove Mehike so podrobno preiskale nesrečni dogodek med snemanjem filma Rust, v katerem je, po tem, ko je ameriški filmski zvezdnik Alec Baldwin streljal iz pištole, ki je bila filmski rekvizit, življenje izgubila ukrajinska direktorica fotografije Halyna Hutchins

Profimedia

V poročilu tamkajšnjega Urada za varnost in zdravje pri delu je bilo ugotovljeno, da je produkcijsko podjetje Rust Movie Productions LLC, ki je snemalo film, pokazalo brezbrižnost do varnosti zaposlenih, zaradi česar so jim dodelili najvišjo možno finančno kazen, ki znaša 136,793 dolarjev (128.904 evre).

Profimedia

Glede na poročilo naj bi bili v podjetju seznanjeni s tem, da se na snemanju ne upoštevajo varnostni postopki pri uporabi strelnega orožja. V uradu so navedli še druge varnostne napake, pri katerih odgovorni niso upoštevali običajnih protokolov filmske industrije. Tudi po sami nesreči se v produkcijskem podjetju naj ne bi dovolj odzvali.

Ob objavi ugotovitev urada se je oglasil sekretar kabineta Ministrstva za okolje Nove Mehike James Kenney, ki je za medije med drugim dejal, da obstaja "več kot dovolj dokazov, ki kažejo, da v primeru sledenja standardnim industrijskim praksam do usodnega streljanja ne bi prišlo." Odzvali so se tudi v produkcijskem podjetju, kjer so že napovedali, da se bodo na poročilo pritožili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord