5. 4. 2024, 15:35 | Vir: STA

Obsežnejši napadi: Ruske sile naj bi zavzele vas v Donecku

Profimedia

Podrobnosti o zavzetju še niso znane.

Ruske sile so zavzele vas Vodjane v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Ob tem je obsežne napade na Ukrajino, ki jih je Rusija izvedla ta teden, označilo za odgovor na vse pogostejše ukrajinske napade na rusko energetsko infrastrukturo.

Na fronti Avdijivka so ruske sile osvobodile vas Vodjane, je v kratki izjavi sporočilo rusko obrambno ministrstvo, pri čemer podrobnosti o zavzetju ni podalo. Ukrajinska stran se na navedbe še ni odzvala.

Profimedia

Je pa ministrstvo v Moskvi v ločeni izjavi pojasnilo, da je 39 ruskih napadov na Ukrajino od nedelje do danes predstavljalo odgovor na ukrajinske napade na ruski energetski sektor, vključno z napadi na naftne in plinske objekte.

Ukrajina je namreč v zadnjih tednih okrepila napade na cilje globoko na ozemlju Rusije, zlasti na vojaško in energetsko infrastrukturo, da bi povzročila motnje v oskrbi ruskih sil na fronti z gorivom in vojaško opremo.

V Kijevu trdijo, da gre za povračilne ukrepe zaradi rednih ruskih napadov na ukrajinsko energetsko infrastrukturo. Ti so denimo minuli konec tedna povzročili številne električne mrke po vsej državi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol