12. 4. 2022, 13:23 | Vir: STA

Odpoklicali še več priljubljenih izdelkov Kinder

Profimedia

Italijanski proizvajalec slaščic Ferrero je zaradi možne kontaminacije z bakterijo salmonela odpoklical tudi vse izdelke znamke Kinder na Novi Zelandiji.

Potem ko je belgijski urad za varno hrano AFSCA v petek odredil začasno zaprtje tovarne Ferrera v Belgiji, iz katere so prišli čokoladni izdelki, ki so povzročil val primerov okužb s salmonelo v Evropi, so se odzvali tudi v novozelandskem regulatorju. Na podlagi njihovega posredovanja je tako Ferrero odpoklical vse izdelke Kinder, proizvedene v Belgiji.

"Vemo, da so izdelki, ki vključujejo majhne igrače, posebej priljubljeni pri otrocih, zato ljudi pozivamo, naj bodo posebej pozorni," je poudaril namestnik generalnega direktorja novozelandskega varuha prehranske varnosti Vincent Arbuckle. Kot je spomnil, je lahko okužba s salmonelo zelo resna, predvsem pri otrocih, mlajših od pet let, odraslih, starejših od 65 let, ter osebah z oslabelim imunskim sistemom.

Po podatkih AFSCA je bilo v Evropi v zadnjih mesecih zabeleženih več kot 100 primerov zastrupitev s prehrano, povezanih s salmonelo, ki lahko vključujejo omotico, bruhanje in druge želodčne probleme, pa tudi visoko temperaturo ter druge simptome.

Izdelke Kinder so umikale tudi slovenske trgovine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord