P.M. | 10. 3. 2023, 22:35

Oglasila se je v potresu domnevno pogrešana turška igralka in pojasnila, kaj se ji je zgodilo

Profimedia

Cansu Dere je končno javno spregovorila in utišala govorice, da je izgubila življenje. 

Po uničujočih potresih, ki so 6. februarja letos prizadeli Turčijo in sosednjo Sirijo, se je dolgo časa govorilo, da je pod ruševinami izginila tudi ena najbolj priljubljenih turških igralk Cansu Dere, ki jo slovenski gledalci poznamo po glavni vlogi TV-uspešnice Mama na Planet TV. Za 42-letno igralko je takrat izginila vsaka sled. Ker se je na Instagramu nazadnje oglasila 5. januarja, je bilo na tisoče njenih oboževalcev po vsem svetu zelo zaskbljenih. Še dodatno zato, ker se je njeno domovanje nahajalo na najbolj prizadetem območju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cansu Dere (@cansudere)

Kasneje se je pojavil posnetek, na katerem je bilo videti, kako igralka pomaga ponesrečencem v potresu, a ker se sledilcem še vedno ni oglasila, so bili zelo zmedeni, kaj se vendar dogaja z njo. Igralka se je zdaj odločila spregovoriti za turški CNN: "Moj namen nikakor ni bil, da bi koga skrbelo zame. Vendar Instagram uporabljam kot medij, kjer delim svoje srečne trenutke." Ob tem je dodala, da je bil pravi razlog za njeno odsotnost z družbenih medijev poškodba, med potresom si je namreč zlomila peto in je okrevala, je še povedala.

Profimedia

Cansu na Instagramu sledi 2,6 milijona ljudi, igralka pa slovi kot ena najvplivnejših oseb v Turčiji. Domače občinstvo se je najbolj spominja po vlogah v serijah "Nezvestoba", "Ezel" in "Sila". 

Profimedia

V uničujočem potresu in številnih popotresnih sunkih, ki so sledili, je v Turčiji in Siriji skupno umrlo več kot 50.000 ljudi, na tisoče pa jih je bilo poškodovanih. Samo v Turčiji naj bi bilo uničenih več kot 200.000 stavb. Škoda je bila v tej državi preliminarno ocenjena na več kot sto milijard dolarjev, so pred dnevi sporočili Združeni narodi. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord