R. K. | 15. 9. 2022, 08:48 | Vir: STA

Z avtomobilom v Zelenskega: pregledati ga je moral zdravnik

Profimedia

Do trčenja je prišlo v Kijevu tik po srečanju predsednika v regiji Harkov, kjer je zadnje dni potekal obsežen protinapad ukrajinske vojske.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je bil v sredo ob vračanju z obiska v regiji Harkov udeležen v prometni nesreči, ko je v vozilo, v katerem se je prevažal skozi Kijev, trčil drug avto. Zelenski v nesreči ni bil huje poškodovan, je davi sporočil njegov tiskovni predstavnik.

"V Kijevu je osebni avtomobil trčil v avtomobil ukrajinskega predsednika in več spremljevalnih vozil," je predsednikov tiskovni predstavnik Sergej Nikiforov zapisal v izjavi na Facebooku. Dodal je, da je Zelenskega pregledal zdravnik, a ni bil huje poškodovan in da bodo okoliščine nesreče preiskali policisti.

Po besedah Zelenskega osvobojena skoraj celotna regija Harkov

V rednem večernem nagovoru je Zelenski povedal, da se je ravno vrnil z obiska regije Harkov, kjer je ukrajinska vojska v okviru obsežnega protinapada nedavno ponovno zavzela precej ozemlja. Ob tem je izpostavil, da je osvobojena "skoraj celotna regija".

"To je bil premik naših vojakov brez primere - Ukrajincem je ponovno uspelo narediti to, kar se je mnogim zdelo nemogoče," je o nedavnih uspehih ukrajinske vojske dejal Zelenski.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord