M. P. , R. K. | 12. 4. 2022, 21:44

Prva dama Ukrajine o predsedniku Zelenskem: "Že več kot mesec dni komunicirava samo preko telefona"

Profimedia

Olena Zelenska je v intervjuju za CNN spregovorila o tem, kako preživlja vojno v Ukrajini in kako se s tem spopada njena družina. 

Kaj je povedala?

V pogovoru se je dotaknila tudi stisk, ki jih preživljajo ukrajinski otroci, ki so bili zaradi ruske invazije prisiljeni zapustiti državo, in vloge žensk v vojni. Med drugim je dejala, da se počuti, kot da bi se vrnili desetletja nazaj v preteklost.

Na vprašanje, ali je svojega moža od začetka vojne sploh imela možnost videti, je odgovorila, da Volodimir in njegova ekipa živijo v predsedniški pisarni, njej in otrokoma pa je zaradi nevarnosti bivanje tam prepovedano. Že več kot mesec dni zato komunicirata samo prek telefona. 

Profimedia

Vsa družina se počuti, "kot da bi hodili po vrvi," pravi. A je srečna, ker sta z njo 17-letna hči Saša in devetletni sin Kiril. "Otrokoma ni bilo treba kaj posebej razlagati. Govorimo o vsem, kar se dogaja. Ko gledam intervjuje otrok iz Buče ali pa poslušam zgodbe svojih prijateljev o njihovih otrocih, se zavem, da otroci vse razumejo. Vidijo bistvo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gemma hughes (@i_love_mr_zelenskiy_xx)

Na vprašanje, ali ima sporočilo za ruske matere in žene, je odgovorila, da po njenem mnenju raven ruske propagande presega Goebbelsovo propagando, zato se vse bolj nagiba k temu, da Rusov ni mogoče prepričati, da bi videli zločine svoje vojske v Ukrajini, "saj so slepi v svojem prepričanju. Ne želijo slišati in videti. Ne bom jih več nagovarjala", zaključi.

"Glavna stvar za Ukrajino danes je, da nas sliši in vidi ves drugi svet, in pomembno je, da naša vojna ne postane 'vsakdanja', da naše žrtve ne postanejo statistika." To je po njenih besedah tudi razlog, da z ljudmi komunicira prek tujih medijev.

Celoten intervju si lahko preberete na spletni strani N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol