R.S. | 3. 8. 2023, 12:48

Tega otoka se vsi bojijo (zaradi grozljive preteklosti je prišel v Guinnessovo knjigo rekordov)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Preživeli posamezniki so po incidentu doživljali hude travme. 

V Mjanmarju se nahajajo številni otoki, ki slovijo po čudovitem okolišu. Eden izmed njih je tudi otok Ramree. Ramree je pozornost javnosti pritegnil med drugo svetovno vojno, razlog pa je bil grozljiv. Otok se je v zgodovino zapisal zaradi poročil očividcev o pokolih na otoku. Zapisal se je celo v Guinessovo knjigo rekordov (na njem se je zgodila največja nesreča, ki so jo povzročile živali). 

Kaj se je zgodilo? 

Britanske sile so med drugo svetovno vojno potrebovale letalsko oporišče na območju otoka Ramree, da bi lahko izvedle več napadov na Japonce. Vendar je na tisoče japonskih vojakov zasedlo otok, kar je povzročilo naporno bitko, ki je trajala šest tednov. Obe strani sta obtičali v brezizhodnem položaju, dokler Britanci niso obkolili Japoncev. Namesto da bi sprejeli predajo, so se Japonci odločili za osem kilometrov dolgo pot skozi močvirje. V močvirjih pa so prebivali slanovodni krokodili. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Krokodili so nazadnje požrli od 500 do 1000 japonskih vojakov. Le okoli 20 moških je napade preživelo, pozneje pa so poročali o "plazilskih pošastih, grozljivih krikih in mučni smrti". Še danes okoli otoka Ramree živi veliko število krokodilov, ki pojejo vse, kar jim prekriža pot. 

Slanovodni krokodili so največji plazilci na svetu. Njihov naravni habitat so močvirja, ljudje pa se ne morejo kosati z njihovo hitrostjo, velikostjo, okretnostjo in surovo močjo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol