R.S. | 18. 8. 2023, 10:26

Reševali so ga s helikopterjem: dveletni fantek zaužil babičina zdravila, sledilo je ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Sorodniki so opazili, da je z malčkom nekaj narobe. 

V italijanskem mestu Opi se je odvijala prava drama. V popoldanskih urah so s helikopterjem reševali dveletnega dečka, saj naj bi zaužil psihofarmak, ki ga je našel pri babici. Ker so sorodniki pri malčku opazili znake slabosti, so poklicali na pomoč. 

Pri reševanju je pomagal tudi helikopter, s pomočjo katerega so malčka prepeljali v bolnišnico Avezzano, kjer je ostal na opazovanju. Malček je bil ves čas pri zavesti. Zdravniki so povedali, da še vedno ne morejo trditi, da je dveletnik zunaj smrtne nevarnosti. Trenutno premišljujejo o premestitvi v bolnišnico v Rimu. Ni še znano, katera zdravila je zaužil. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Preiskovalci bodo zdaj skušali rekonstruirati, kaj se je zgodilo. Nekatera zdravila so lahko za otroke smrtno nevarna. Izjemno pomembno je, da jih pred njimi skrijemo. Psihofarmake delimo v registru zdravil na devet podskupin: nevroleptiki, anksiolitiki, antidepresivi, psihostimulansi, pomirjevala, zdravila za zdravljenje alkoholizma, zdravila, ki se uporabljajo pri nevrocirkulatorni distoniji, hipnotiki in ostala zdravila, ki se uporabljajo pri duševnih motnjah

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol