R. K. | 8. 4. 2023, 12:51 | Vir: STA

Panika pri naših sosedih: najstnik ukradel tramvaj in se z njim vozil po mestu

Žiga Živulovič jr./Bobo

Mladenilč kaznivega dejanja ni skrival, ampak se je z njim celo hvalil na spletni aplikaciji.

V Zagrebu je 19-letnik v četrtek zvečer ukradel tramvaj in se z njim vozil po ulicah hrvaške prestolnice. V petek so ga prijeli policisti in grozi mu ovadba zaradi "nepooblaščene uporabe tuje premičnine". Najstnik je tramvaj našel nezaklenjen, v zagrebškem javnem prevozniku ZET pa preučujejo, kako podobne dogodke v prihodnje preprečiti.

Zagrebška policija je prijavo vloma dobila od podjetja ZET, ki jim je posredovalo posnetek iz tramvaja v času dogodka, policisti pa so nato ugotovili lokacijo domnevnega storilca. Mladenič sicer svoje vožnje ni skrival, saj se je v skupini na WhatsAppu hvalil, da je ukradel tramvaj.

Srdjan Živulovič/Bobo

Zjutraj ugotovili, da vozila ni v garaži

V sindikatu podjetja ZET so pojasnili, da je šlo pri tem incidentu za izredno nevarno situacijo, saj je mladenič po ulicah vozil 42-tonsko vozilo. V podjetju so sprožili interno preiskavo, da bi ugotovili, kako je do kraje tramvaja sploh prišlo.

Kot so povedali, je bil tramvaj v času kraje v garaži, saj so prejšnji večer pripravljali vozila, ki bodo zjutraj zapeljala na zagrebške ulice. ZET je ugotovil, da vozila ni več v garaži, potem ko so na zemljevidu za nadzor prometa zaznali premikanje vozila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol