26. 6. 2022, 17:37 | Vir: STA

Papež pozval mame, naj nehajo 35-letnim sinovom likati srajce

Profimedia/fotomontaža

Da je mama samo ena, ve tudi papež Frančišek. A jih vseeno prosi za sodelovanje pri tem perečem problemu! 

Papež Frančišek je izrazil obžalovanje ob pogledu na "toliko mladih, ki nimajo poguma, da bi se poročili", in jih pozval, naj pohitijo in čim prej stopijo v zakonski jarem.

Mamam, katerih 35- in večletni sinovi še niso poročeni, je svetoval, naj jim nehajo likati srajce, češ, da bodo tako hitreje zapustili domače gnezdo.

Ali mame dajejo preveč potuhe sinovom?

Ali mame dajejo preveč potuhe sinovom?

Profimedia

Nesamostojnost sinov in mladih nasploh

V pridigi na sklepni maši svetovnega srečanja družin je v soboto na Trgu svetega Petra v Vatikanu dejal, da naj mladi, ko se soočajo s težavami, ne bežijo več k mamam.

Ob tem je dejal, naj se raje obrnejo v prihodnost, kamor sodi tudi družina.

Vatikan gosti srečanje družin

V Rimu so se ta teden na 10. svetovnem srečanju družin, ki je bilo prvotno načrtovano za leto 2021, zbrali verniki in predstavniki katoliške cerkve.

Profimedia

Letos je bilo pričakovanih 2000 delegatov in 120 držav, teme srečanja pa so bile med drugim spolnost, zakonska zveza in migracije.

Pred srečanjem so se pojavile kritike smernic za zakonsko zvezo, ki po besedah kritikov niso več v koraku s časom. Cerkev namreč še vedno pridiga vzdržnost pred poroko.

Sobotna maša je bila vrhunec letošnjega srečanja. Pobudo za dogodek je sicer že leta 1994 s predavanji in cerkvenimi praznovanji dal papež Janez Pavel II.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.