6. 5. 2022, 17:10 | Vir: STA

Papež želel pomagati nuni, za njeno svobodo odobril TOLIKO evrov

Fotomontaža/Profimedia

Glorio Cecilio Narvaez je ugrabila islamistična skupina, povezana z Al Kaido. Kaj se je z njo zgodilo?

Papež Frančišek je odobril načrt o plačilu milijonov evrov za osvoboditev ugrabljene nune v Maliju, je v četrtek na sojenju v zvezi z afero z nakupom nepremičnin v Londonu dejal kardinal Giovanni Angelo Becciu. 73-letni nekdanji tesen papežev sodelavec je vse obtožbe v povezavi s primerom še enkrat zavrnil.

Med sojenjem izdal javnosti neznan podatek

Becciu je med dve in pol uri trajajočo sejo večkrat ponovil, da je nedolžen, obtožbe tožilstva pa označil za popolnoma neutemeljene.

Becciu je obtožen poneverb, zlorabe položaja in napeljevanja h krivemu pričanju, pa tudi prelivanja denarja ter sklepanja pogodb s podjetji in dobrodelnimi organizacijami, ki sta jih nadzorovala njegova brata na Sardiniji.

predvideval plačilo milijon evrov Glorio Cecilio Narvaez

Osvobojena leta 2021

Becciu ni razkril, ali je bil ta znesek dejansko tudi plačan. Gloria Cecilia Narvaez je bila po štirih letih ujetništva osvobojena leta 2021.

Po poročanju nemške mreže Deutsche Welle je Becciu dejal, da je bila posrednica pri pogovorih z Inkerman Group Cecilia Marogna, ki jo obtožnica bremeni prejemanja denarja iz državne blagajne Svetega sedeža na račun svojega podjetja Logsic s sedežem v Ljubljani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.